Een vacature is voor ons pas een vacature nadat we hierover persoonlijk gesproken hebben. Zo is een kandidaat voor ons ook pas een kandidaat wanneer we deze persoonlijk hebben besproken.

Kennismaking

Voorafgaand aan een eerste kennismaking is er meestal uitvoerig telefonisch contact, contact via email of social media. Vervolgens wordt er in een persoonlijk gesprek de vacature doorgenomen. Hierbij hebben we niet alleen oog voor de reeds vereiste werkervaringen en diploma’s. We luisteren vooral ook naar het verhaal achter de lettertjes op papier. Wat zijn de ambities van de organisatie? Welke cultuur heerst er? Welke mentaliteit past hierbij? Hierbij hebben we oog voor de korte termijn én de lange termijn. Om samen tot een positieve samenwerking te komen. Persoonlijk, professioneel en prettig zijn begrippen die wij hierbij centraal stellen.

Match

Wanneer we met de vacature aan de slag gaan doe we dit te allen tijde in samenspraak met de opdrachtgever. Binnen ons grote netwerk, welke we in de loop van vele jaren hebben opgebouwd, zullen we de kandidaten introduceren. Naast het vinden van een passend profiel wordt hierbij vooral ook gekeken en gezocht naar kandidaten die bij uw organisatie goed uit de verf komen. De opdrachtgever wordt zoveel en zo goed mogelijk geïnformeerd over interessante kandidaten, competenties en persoonlijke eigenschappen van de kandidaten. Kan de opdrachtgever zich hierin vinden, dan wordt er een kennismaking afgestemd. We “matchen” dus ook en vooral op de “zachte criteria”!

Kennismaking met kandidaat

Willem Personeel biedt niet zomaar een kandidaat aan op een vacature, daar gaat een goede voorbereiding aan vooraf. Deze voorbereiding geldt niet alleen voor de aanbieding, maar tijdens de gehele procedure en zelfs daarna blijven wij graag optreden als een sparring partner.

Een kandidaat gaat aan de slag

Uw vacature is ingevuld met een kandidaat die bij uw organisatie aan de slag gaat. Een nieuwe collega is leuk maar ook spannend. Hoe pakt het uit? Wat vindt de kandidaat zelf van het werk? Wij vinden het belangrijk zowel de opdrachtgever als de kandidaat te blijven volgen en advies te bieden wanneer nodig. Wij zullen met regelmaat het contact zoeken, zowel telefonisch als persoonlijk op de werkvloer. Hierbij doen we onze zijn uiterste best om de werksituatie voor zowel kandidaat als opdrachtgever zo optimaal en plezierig mogelijk te maken.

En verder

Proactief zijn, luisteren, een vinger aan de pols houden, dat mag je van ons verwachten. Ook wanneer er geen sprake is van een vacature. Adviseren en begeleiden bij keuzes in het personeel gerelateerde beleid. Niet even, maar jarenlang!