Er zijn vele verschillende vormen van flexibele arbeid. Ook bij Willem Personeel kan je op verschillende manieren via ons werken.

Detacheren

De meest voorkomende vorm van detacheren is een overeenkomst voor bepaalde tijd. We spreken dan van tevoren met je af hoe lang de opdracht gaat duren, daarna stopt de overeenkomst. Er zijn ook overeenkomsten voor onbepaalde tijd: in dat geval ben je vast bij ons in dienst en zorgen wij dat je steeds aan het werk blijft.

Werving & selectie

Werving en selectie betekent dat wij voor onze opdrachtgevers op zoek gaan naar vaste medewerkers. Ook het selectiegedeelte nemen we van hen over. We stellen alleen die kandidaten voor die volgens ons goed matchen met de wensen van de opdrachtgever.

Dat werkt ook omgekeerd. Ben jij op zoek naar een vaste baan, dan kijken we verder dan je cv. Ons doel is dé ideale match tussen jou en je toekomstige werkgever. Daarom kijken we ook naar je persoonlijkheid en naar de cultuur van een organisatie.

Payroll

Bij payrolling treedt je tijdelijk of vast in dienst bij Willem Personeel. Willem Personeel fungeert als jouw juridische werkgever en zorgt voor het tijdig uitbetalen van uw salaris.

Je krijgt hierbij een goed arbeidscontract met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Bovendien staan wij voor goed werkgeverschap. De arbeidvoorwaarden worden zoveel mogelijk aangepast op de voorwaarden bij uw werkgever. Bij ziekte, reïntegratie of ontslag kunt u rekenen op professionele begeleiding. Ook bieden wij gemak en transparantie. Met een persoonlijk account kunt u op elke moment van dag online uw gewerkte uren declareren en uw loonspecificaties en jaaropgaven inzien.

Interim

Een andere mogelijkheid om voor ons te werken is aan de slag gaan als interim kracht. Dat kan op twee manieren: via zzp-opdrachten, of in dienst van Willem Personeel.

Ga je als zzp’er (een zelfstandige zonder personeel) aan de slag, dan ga je tegen een afgesproken uurtarief via ons aan de slag bij een opdrachtgever. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor ziektekosten- en andere verzekeringen, pensioenopbouw en je urenverantwoording bij de Belastingdienst.

Kom je bij ons in dienst, dan is Willem Personeel je werkgever. Wij bieden je een interim-opdracht aan bij onze opdrachtgevers. Wij betalen je salaris en dragen premies voor je af. Bij ziekte wordt je salaris doorbetaald en je hebt recht op vakantiedagen.

HRM advies

Als ondernemer dient u zich te houden aan allerlei regels, zeker wanneer u met personeel werkt. Regels worden steeds complexer en veranderen sneller.

Met de core business wordt het geld binnen uw onderneming verdiend, tegelijkertijd ziet u ook het belang in van een goed personeelsbeleid.

Met onze activiteiten in HRM advies voorzien wij in de behoefte van bedrijven die zelf te klein zijn voor (de kosten van) een full time personeelsmanager maar wel het belang van een actief personeelsbeleid inzien.

Hierbij ontzorgen en borgen wij uw onderneming op personeel en gerelateerde zaken. Denk bijvoorbeeld aan het werven van nieuw personeel, het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken en het begeleiden in een deugdelijke personeelsadministratie.