Een kandidaat is voor ons pas een kandidaat nadat we deze persoonlijk gesproken hebben. Zo is een vacature voor ons ook pas een vacature nadat we deze persoonlijk met onze opdrachtgever hebben besproken.

Kennismaking

Voorafgaand aan een eerste kennismaking is er meestal uitvoerig telefonisch contact, contact via email of social media. Vervolgens wordt er in een persoonlijk gesprek het cv van de kandidaat doorgenomen. Hierbij hebben we niet alleen oog voor de reeds opgedane werkervaringen en diploma’s. We luisteren vooral ook naar het verhaal achter de lettertjes op papier. Wat drijft een kandidaat? Waar gaat het bloed sneller van stromen, met andere woorden waar ligt de passie? Waarom zijn bepaalde keuzes gemaakt en waar gaan ambities naar uit?

Hierbij hebben we oog voor de korte termijn én de lange termijn. Om samen tot een positieve samenwerking te komen. Persoonlijk, professioneel en prettig zijn begrippen die wij hierbij centraal stellen.

Match

Wanneer we met de kandidaat aan de slag gaan doe we dit te allen tijde in samenspraak met de kandidaat. Binnen ons grote netwerk, welke we in de loop van vele jaren hebben opgebouwd, zullen we de kandidaat introduceren. Naast het vinden van een passende functie wordt hierbij vooral ook gekeken en gezocht naar bedrijven waar een kandidaat zich prettig voelt en goed uit de verf komt. De kandidaat wordt zoveel en zo goed mogelijk geïnformeerd over interessante bedrijven, de cultuur die er heerst, de mensen die er werken en de werkwijze. Kan de kandidaat zich hierin vinden, dan wordt er een kennismaking afgestemd. We “matchen” dus ook en vooral op de “zachte criteria”!

Kennismaking bij de opdrachtgever

Willem Personeel stuurt haar kandidaten niet zomaar naar een sollicitatiegesprek, daar gaat een goede voorbereiding aan vooraf. Deze voorbereiding geldt niet alleen voor het eerste gesprek, tijdens de gehele procedure en zelfs daarna blijven wij sturen en een sparring partner.

Aan de slag

Aan de slag gaan bij een nieuw bedrijf, met nieuwe collega’s en een nieuwe cultuur is leuk maar ook spannend. Wij vinden het belangrijk een kandidaat te blijven volgen en advies te bieden wanneer nodig. Wij zullen met regelmaat het contact zoeken, zowel telefonisch als persoonlijk op de werkvloer. Hierbij doen we onze zijn uiterste best om de werksituatie voor zowel kandidaat als bedrijf zo optimaal en plezierig mogelijk te maken.

En verder

Proactief zijn, luisteren, een vinger aan de pols houden, dat mag je van ons verwachten. Ook wanneer je niet meer of nog niet voor ons werkt. Adviseren en begeleiden bij keuzes op de arbeidsmarkt. Niet even, maar jarenlang! Zoals een profvoetballer wordt begeleidt door een zaakwaarnemer, zo treden wij op voor menig kandidaat.